Author Topic: Missing Robes - Geforce Drivers  (Read 232 times)

booksarefun666

  • Ruined pickpocket
  • Vallaki Guards
  • Dark Lord
  • *****
  • Posts: 779
  • [Stares menancingly]
Missing Robes - Geforce Drivers
« on: November 05, 2017, 08:35:58 PM »
Just in case anyone else is getting this with the most recent update to their Geforce drivers and find themselves missing robe models simply change the resolution in game to something else and then revert it back to the old one.

this is the mvp that told the solution -

 
« Last Edit: November 05, 2017, 08:38:57 PM by booksarefun666 »
Your RVTraders™ account has been seized by the Vallaki Guard. What are you going to do about it?

peps

  • Undead Master
  • ****
  • Posts: 332
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #1 on: November 06, 2017, 12:25:44 AM »
Doesn't seem to reliably work. ):

booksarefun666

  • Ruined pickpocket
  • Vallaki Guards
  • Dark Lord
  • *****
  • Posts: 779
  • [Stares menancingly]
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #2 on: November 06, 2017, 01:40:45 AM »
Doesn't seem to reliably work. ):

You have to do it every time you log in.
Your RVTraders™ account has been seized by the Vallaki Guard. What are you going to do about it?

InMyDarkestHours

  • Undead Slayer
  • ***
  • Posts: 103
  • I reveal my heart, to this beauty dressed in dark
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #3 on: November 06, 2017, 03:08:25 AM »
Yeah, that doesn't always work.

peps

  • Undead Master
  • ****
  • Posts: 332
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #4 on: November 06, 2017, 04:18:44 PM »
Doesn't seem to reliably work. ):

You have to do it every time you log in.

Yeah, what InMyDarkestHours mentioned. It doesn't work 100% of the time even when you do this trick every log in.

Zarathustra217

  • Lead director, main scripter, nutty geek, Community Council
  • Administrator
  • Dark Power
  • *
  • Posts: 12460
  • a.k.a. Søren
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #5 on: November 19, 2017, 11:19:16 AM »
The latest Nvidia drivers seems to have fixed the issue for me.  :cheer:

aprogressivist

  • The Wayfarer Kinship
  • Dark Power
  • ******
  • Posts: 3851
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #6 on: November 19, 2017, 01:55:22 PM »
The latest Nvidia drivers seems to have fixed the issue for me.  :cheer:

Didn't fix it for me :( Did you do anything in particular with your config?

Norture

  • Still noobin' it up.
  • Dark Power
  • ******
  • Posts: 3379
  • ???
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #7 on: Today at 12:29:23 AM »
I updated my driver but it didn't fix the problem for me either. :/

Revenant

  • Outlander
  • **
  • Posts: 90
  • [Snerks softly]
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #8 on: Today at 12:55:01 AM »
It may be beneficial to send error reports to Nvidia about this - they're not apt to test old games with their new drivers. Perhaps in volume they might look into it. If nothing changes, I'd consider sending GoG something, too.

http://www.nvidia.com/object/driverqualityassurance.html
Vicarra Theron; Tyr's Hand
Valencia; Ironhand
Xul'rae Tor'atha; Nightweaver

Zarathustra217

  • Lead director, main scripter, nutty geek, Community Council
  • Administrator
  • Dark Power
  • *
  • Posts: 12460
  • a.k.a. Søren
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #9 on: Today at 07:33:04 AM »
Ack, the issue returned after rebooting :-(

But yeah, spamming Nvidia about it might be a good idea.

Niffie

  • New to the Mists
  • *
  • Posts: 33
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #10 on: Today at 09:32:46 AM »
To me it appears to have come from elsewhere. I had not updated my drivers in a long while, and just out of nowhere the issue occured. I then updated my drivers, no change. I then went even further back driver wise than the original driver I had and the issue got "semi fixed" in that as long as I didn't tab out, the robes and cloaks didn't vanish. Might it be something to do with the new CEP update?

I'm now currently running the new drivers, and as soon as I log in I have to change my resolution ingame down, and then back to normal to fix the issue. And I have to do it every time I tab out as well.

A minor Glamour

  • New to the Mists
  • *
  • Posts: 44
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #11 on: Today at 12:41:04 PM »
I haven't updated my drivers myself, although windows did update itself, and now I am experiencing this problem, so I don't think it's the CEP. Changing resolution fixes the problem for me though, but I have noticed that Stags now has a strange grey texture sometimes.

aprogressivist

  • The Wayfarer Kinship
  • Dark Power
  • ******
  • Posts: 3851
Re: Missing Robes - Geforce Drivers
« Reply #12 on: Today at 02:20:11 PM »
Yes, I've had the same issue with some cloaks -- but only in certain lighting. Sometimes those cloaks are parsed normally, other times they're parsed in the default cloak position (which is too high and too centered on most body shapes) and in light grey. Unlike other bugs, this one can't be fixed by changing the resolution.